Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie w domu jakieś niezużyte białka, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 133
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 584
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 133
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 584
Składniki
Białka miksuję z cukrem pudrem na sztywną pianę. Stopniowo dosypuję mąkę, a na końcu wlewam miód. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam po łyżce ciasta. wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią.
Wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią. Gorące zdejmuję z blachy i szybko zwijam w rulon, gdyż w miarę stygnięcia twardnieją i się kruszą. Śmietanę ubijam na sztywno dosypując cukier waniliowy. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i napełniam rożki masą. Odstawiam by trochę zmiękły.