Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie w domu jakieś niezużyte białka, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17828
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15684
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17828
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15684
Składniki
Białka miksuję z cukrem pudrem na sztywną pianę. Stopniowo dosypuję mąkę, a na końcu wlewam miód. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam po łyżce ciasta. wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią.
Wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią. Gorące zdejmuję z blachy i szybko zwijam w rulon, gdyż w miarę stygnięcia twardnieją i się kruszą. Śmietanę ubijam na sztywno dosypując cukier waniliowy. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i napełniam rożki masą. Odstawiam by trochę zmiękły.