Do góry

Desery Przepis na:

Rożki łakomczucha

Rożki łakomczucha

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2830

Dodano:

Odsłon: 2585

Jeśli macie w domu jakieś niezużyte białka, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

Składniki

  • 6 białek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 litra śmietany kremowej 36%
  • 2 opakowania cukru waniliowego
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rożki łakomczucha

Przygotowanie

  1. Białka miksuję z cukrem pudrem na sztywną pianę. Stopniowo dosypuję mąkę, a na końcu wlewam miód. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam po łyżce ciasta. wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią.

  2. Wypukłą stroną formując krążki. Piekarnik nagrzewam do 180'C i piekę ciasta, aż się ładnie zrumienią. Gorące zdejmuję z blachy i szybko zwijam w rulon, gdyż w miarę stygnięcia twardnieją i się kruszą.
    Śmietanę ubijam na sztywno dosypując cukier waniliowy. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i napełniam rożki masą. Odstawiam by trochę zmiękły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 29 marca 2014 Kolejny fajny sposób na wykorzystanie białek z którymi czasem nie wiadomo co zrobić.A te rożki wyglądają wspaniale:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń