Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek zawsze się udaje i smakuje wybornie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1604
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1604
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Składniki
Wykonanie placka: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. ¼ ciasta wstawić do zamrażarki. Pozostałe ciasto przenieść do przygotowanej formy. Ułożyć na cieście starte jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem (w razie potrzeby odcisnąć powstały sok) . Ubić na sztywno białka z cukrem, połączyć delikatnie z kisielami i rozpuszczona margaryną i sodą i wyłożyć na jabłka w formie. Zamrożone ciasto zetrzeć bezpośrednio na pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec około 50 minut.