Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek zawsze się udaje i smakuje wybornie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3489
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3489
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Składniki
Wykonanie placka: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. ¼ ciasta wstawić do zamrażarki. Pozostałe ciasto przenieść do przygotowanej formy. Ułożyć na cieście starte jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem (w razie potrzeby odcisnąć powstały sok) . Ubić na sztywno białka z cukrem, połączyć delikatnie z kisielami i rozpuszczona margaryną i sodą i wyłożyć na jabłka w formie. Zamrożone ciasto zetrzeć bezpośrednio na pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec około 50 minut.