Do góry

Desery Przepis na:

Rumowe ciasteczka

Rumowe ciasteczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 142

Ciasteczka z dodatkiem rumu. Mają niepowtarzalny smak – każdemu zasmakują ????

Składniki

  • 300g mąki 100g cukru pudru 1 żółtko, szczypta soli 1 łyżka rumu 200g masła mąka do wałkowania
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut.

    2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. Ciasto rozwałkuj na stolnicy posypaną mąką. Za pomocą foremki wycinaj ciastka

    3. Ciasteczka wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku.

    4. Ciastka ostudź na kratce

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń