Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rumowy keks na białkach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 131
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 131
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Składniki
Orzechy, rodzynki, pokrojone morele i żurawinę wymieszaj z mieszanką keksową. Bakalie obtocz w mące ziemniaczanej.
Masło stop, ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Ubijając, wsypuj cukier. Mąkę i proszek przesiej. Mieszając, dodawaj po łyżce do piany na przemian z masłem. Wlej rum, wsyp bakalie, połącz.
Ciasto wlej do formy keksowej, wyrównaj. Piecz ok. 45 min w 180°C. Udekoruj lukrem i bakaliami.
Długo zachowuje świeżość. Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej WsiŹródło: Chwila dla Ciebie