Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony deser moich wnuków. Prosty i szybki w przygotowaniu ,ale też bardzooo smaczny. Rurki można sobie upiec wcześniej i przechować szczelnie w pudełku. Serdecznie polecam
mikser, foremki rurki, garnek , szklanka, łyżka, nóż, blaszka, papier do pieczenia, szpryca lub rękaw cukierniczy ,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10033
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2657
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1803
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 675
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3895
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10033
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2657
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1803
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 675
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3895
Składniki
Oto link na rurki z ciasta francuskiego; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-francuskie-rurki-do-nadziewania,2003135,bozena1960.html Przygotowanie kremu krówkowego; Na mleku ugotować budyń. Po ugotowaniu całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę ( do miękkości), miksując dodawać porcjami wystudzony, zimny budyń. Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową. Miksować do momentu uzyskania jednolitej stabilnej konsystencji. Krem schłodzić około15 minut chłodzić w lodówce. Po tym czasie krem nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i napełniać wcześniej przygotowane rurki z ciasta francuskiego. Smacznego
Rurki z ciasta francuskiego gotowe do nadziewania.
Krem gotowy .
Pyszny deser gotowy do podania.