Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki z ciasta francuskiego.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Składniki
Mąkę wsypać na stolnice, zrobić wgłębienie i dodać masło, śmietanę oraz sól. Wszystkie składniki razem dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i chłodzimy ok 10 minut w lodówce. Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na grubość ok 1-2 milimetry o grubości 1,5-2 cm szerokości. Owijamy ciasto na rurki tak aby ciasto nachodziło na siebie, zaczynając od cieńszej strony rurki. Od kończ rurki zostawić ok 0,5 cm bez ciasta (łatwiej ściągać upieczone już rurki). Tak przygotowane rurki obtaczamy w cukrze i pieczemy ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziewać ulubionym kremem. Ja użyłam kremu do karpatki.