Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28508
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9632
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4132
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28508
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9632
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4132
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Składniki
Ryż gotujemy w mleku z cukrem wanilinowym ,aż do wchłonięcia całego mleka. Jeśli ryż będzie twardawy można dolać więcej mleka i dalej gotować na małym ogniu. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka dodać niewielką ilość wody ,wsypać 1 łyżkę cukru i 2 łyżeczki cynamonu. Dusić na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem .Ciepły ryż i uprażone jabłka ułożyć na talerzu ,polać śmietaną z cukrem.