Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 257
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36263
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 257
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36263
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Składniki
Ryż gotujemy w mleku z cukrem wanilinowym ,aż do wchłonięcia całego mleka. Jeśli ryż będzie twardawy można dolać więcej mleka i dalej gotować na małym ogniu. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka dodać niewielką ilość wody ,wsypać 1 łyżkę cukru i 2 łyżeczki cynamonu. Dusić na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem .Ciepły ryż i uprażone jabłka ułożyć na talerzu ,polać śmietaną z cukrem.