Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Ryż gotujemy w mleku z cukrem wanilinowym ,aż do wchłonięcia całego mleka. Jeśli ryż będzie twardawy można dolać więcej mleka i dalej gotować na małym ogniu. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka dodać niewielką ilość wody ,wsypać 1 łyżkę cukru i 2 łyżeczki cynamonu. Dusić na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem .Ciepły ryż i uprażone jabłka ułożyć na talerzu ,polać śmietaną z cukrem.