Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ryż gotujemy w mleku z cukrem wanilinowym ,aż do wchłonięcia całego mleka. Jeśli ryż będzie twardawy można dolać więcej mleka i dalej gotować na małym ogniu. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka dodać niewielką ilość wody ,wsypać 1 łyżkę cukru i 2 łyżeczki cynamonu. Dusić na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem .Ciepły ryż i uprażone jabłka ułożyć na talerzu ,polać śmietaną z cukrem.