Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla małych i dużych :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Składniki
W garnku z grubym dnem [lub takim specjalnym do gotowania mleka] gotujemy mleko z cukrem waniliowym*. Gdy się zagotuje wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości bardzo często mieszając[!] żeby się nie przypalił aż do momentu gdy ryż zrobi się miękki, a mleko odparuje. W razie konieczności gdyby ryż był twardy a mleko odparowało można doleć jeszcze trochę mleka. Mus: obieramy jabłka i kroimy na cząstki. Dusimy z odrobiną cukru do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Do miseczki dajemy ryż na to mus jabłkowy. Smacznego ;) * jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać jeszcze cukru wg własnego uznania, aczkolwiek ja uważam że jedna torebka cukru waniliowego w zupełności wystarczy