Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekiei bardzo smaczne danie na śniadanie lub lekki podwieczorek.Posmakuje na pewno dzieciakom i dorosłym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Na patelni rozpuścić szklanke mleka wraz z łyżką masła,wsypać na gorące ryz. Prykryć i co jakiś czas zamiesać ryż aż do jego miękkości. Gotować około 20min. Przygotować foremkę do pieczenia.Nasmarować masłem i posypać tartą bułką. Nałożyć warstwę ryżu,przykryć uprażonymi jabłkami i zapiec 30min. Po upieczeniu posypać czym lubimy ,ja wiórkami kokosowymi.
Smacznego!