Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryż z pieczarkami i dynią"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Ryż opłucz w zimnej wodzie. Drobno posiekaj pietruszkę i cebulę. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj połowę pieczarek, rozmaryn i lekko osól. Gdy pieczarki zmniejszą swoją objętość, dodaj ryż. Mieszaj, aż stanie się szklisty. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię.
Stopniowo podlewaj bulionem i mieszaj, aż ryż wchłonie płyn. Dodaj resztę pieczarek i garść posiekanej natki pietruszki. Przykryj pokrywką, od czasu do czasu mieszaj. Duś na średnim ogniu, dopraw solą i pieprzem. Gdy ryż będzie miękki, odstaw z gazu, dodaj resztę natki i masło.Źródło: Takie jest życie