Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Składniki
Foremkę 29/22cm wysmarować masłem. Na spód dać połowe ugotowanego ryżu. Osobno na patelni usmażyć starte jabłka,pokrojone brzoskwinie i śliwki.Dodać sok z cytryny,cukier i cynamon. Wyłożyć warstwę owoców na ryż i przykryć drugą połową ryżu. Sos śmietanowy śmietanę przelać do miseczki,dać cukry i wymieszać. Polać wierzch naszej ryżowej zapiekanki. Zapiekać w 190st z termoobiegiem do zrumienienia wierzchu. Podawać na ciepło,ale na zimno też jest bardzo smaczny. Smacznego życzę!