Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser:)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 150
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 150
Składniki
Foremkę 29/22cm wysmarować masłem. Na spód dać połowe ugotowanego ryżu. Osobno na patelni usmażyć starte jabłka,pokrojone brzoskwinie i śliwki.Dodać sok z cytryny,cukier i cynamon. Wyłożyć warstwę owoców na ryż i przykryć drugą połową ryżu. Sos śmietanowy śmietanę przelać do miseczki,dać cukry i wymieszać. Polać wierzch naszej ryżowej zapiekanki. Zapiekać w 190st z termoobiegiem do zrumienienia wierzchu. Podawać na ciepło,ale na zimno też jest bardzo smaczny. Smacznego życzę!