Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14576
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14576
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Składniki
Foremkę 29/22cm wysmarować masłem. Na spód dać połowe ugotowanego ryżu. Osobno na patelni usmażyć starte jabłka,pokrojone brzoskwinie i śliwki.Dodać sok z cytryny,cukier i cynamon. Wyłożyć warstwę owoców na ryż i przykryć drugą połową ryżu. Sos śmietanowy śmietanę przelać do miseczki,dać cukry i wymieszać. Polać wierzch naszej ryżowej zapiekanki. Zapiekać w 190st z termoobiegiem do zrumienienia wierzchu. Podawać na ciepło,ale na zimno też jest bardzo smaczny. Smacznego życzę!