Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione z ryżu, ale w pierwszej chwili trudno to zauważyć, gdyż pachną bakaliami. Idealnie smakują z sosem wiśniowym (dość słodkim), bo same w sobie nie są zbyt słodkie.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327067
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327067
Składniki
Orzechy posiekać, żurawinę zalać rumem, odstawić na chwilę, aby przeszła smakiem alkoholu. Mleko zagotować z łyżka cukru i szczyptą soli. Wsypać ryż, gotować około 15 minut, ciągle mieszając. Po tym czasie zdjąć z palnika, dodać masło. Ostudzić. Drożdże wymieszać z pozostałym cukrem i łyżką letniej przegotowanej wody. Do zimnej masy ryżowej dodać żółtka, wszystkie bakalie, startą skórkę z pomarańczy, mąkę, drożdże i ubitą pianę z białek. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Pączki smażyć na rozgrzanym oleju, nakładając masę łyżką. Podawać z sosem (syrop wiśniowy z amaretto zmieszany ze śmietanką).
Smacznego :)