Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione z ryżu, ale w pierwszej chwili trudno to zauważyć, gdyż pachną bakaliami. Idealnie smakują z sosem wiśniowym (dość słodkim), bo same w sobie nie są zbyt słodkie.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1733
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17011
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1733
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17011
Składniki
Orzechy posiekać, żurawinę zalać rumem, odstawić na chwilę, aby przeszła smakiem alkoholu. Mleko zagotować z łyżka cukru i szczyptą soli. Wsypać ryż, gotować około 15 minut, ciągle mieszając. Po tym czasie zdjąć z palnika, dodać masło. Ostudzić. Drożdże wymieszać z pozostałym cukrem i łyżką letniej przegotowanej wody. Do zimnej masy ryżowej dodać żółtka, wszystkie bakalie, startą skórkę z pomarańczy, mąkę, drożdże i ubitą pianę z białek. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Pączki smażyć na rozgrzanym oleju, nakładając masę łyżką. Podawać z sosem (syrop wiśniowy z amaretto zmieszany ze śmietanką).
Smacznego :)