Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka farmerska"
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Główkę kalafiora oczyść, podziel na różyczki, dokładnie umyj. Marchewkę obierz, potnij w plasterki. Groszek przebierz, opłucz. Warzywa osobno ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź, osącz, odstaw do wystudzenia.
Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki. Przelej je na sitku wrzątkiem, aby złagodzić ostry smak cebuli. Łodygi selera naciowego oczyść, umyj, pokrój w grubsze plasterki. Pomidorki opłucz, wytrzyj, podziel na cząstki. Wszystkie przygotowane warzywa oraz osączoną kukurydzę przełóż do dużej salaterki.
Ocet wymieszaj z solą i pieprzem. Dolej oliwę, ubij na jednolity sos. Wymieszaj go z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. w salaterce polej przygotowanym sosem, przemieszaj. Gotową sałatkę nałóż do 6 miseczek.
35 min •Porcja: 215 kcal •Cena porcji: 1,80Źródło: Naj