Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka farmerska"
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 352
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 284
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 352
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 284
Składniki
Główkę kalafiora oczyść, podziel na różyczki, dokładnie umyj. Marchewkę obierz, potnij w plasterki. Groszek przebierz, opłucz. Warzywa osobno ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź, osącz, odstaw do wystudzenia.
Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki. Przelej je na sitku wrzątkiem, aby złagodzić ostry smak cebuli. Łodygi selera naciowego oczyść, umyj, pokrój w grubsze plasterki. Pomidorki opłucz, wytrzyj, podziel na cząstki. Wszystkie przygotowane warzywa oraz osączoną kukurydzę przełóż do dużej salaterki.
Ocet wymieszaj z solą i pieprzem. Dolej oliwę, ubij na jednolity sos. Wymieszaj go z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. w salaterce polej przygotowanym sosem, przemieszaj. Gotową sałatkę nałóż do 6 miseczek.
35 min •Porcja: 215 kcal •Cena porcji: 1,80Źródło: Naj