Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka jajeczna"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Młode ziemniaczki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Odlej, ostudź, a następnie pokrój na połówki lub ćwiartki. W osobnym garnku ugotuj jajka na twardo. Wyjmij, ostudź, obierz i pokrój na ósemki. Marchewki oczyść, pokrój w słupki. Blanszuj w osolonej wodzie 3 minuty. Odcedź i ostudź.
Opłucz i osusz bazylię, oderwij listki. Kilka odłóż do dekoracji. Resztę zmiksuj razem z majonezem, jogurtem naturalnym oraz bulionem (może być z kostki). Powstały sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
W salaterce wymieszaj ziemniaki, jajka oraz marchewkę razem z przygotowanym sosem. Umyj i osusz kilka listków rukoli. Gotową sałatkę posyp odłożonymi listkami bazylii oraz świeżą rukolą.
porcji , czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety