Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka makaronowa pod parmezanem

Sałatka makaronowa pod parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Sałatka makaronowa pod parmezanem"

Składniki

  • 40 dag makaronu
  • 60 ml oliwy
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • sól
  • 1 puszka białej fasolki 31 czerwona papryka
  • dymka
  • 5 dag parmezanu
  • pieprz
  • czosnek
  • 2 łyż ki czerwonego octu winnego
  • musztarda
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia. Fasolkę szparagową obierz, wrzuć do osobnego garnka z osoloną wodą i krótko obgotuj. Przelej na sicie zimną wodą, wystudź, pokrój na mniejsze kawałki.

  2. Białą fasolkę odcedź. Paprykę oczyść z nasion. Miąższ posiekaj. Oczyszczoną dymkę poszatkuj, parmezan zetrzyj na tarce. W dużej salaterce wymieszaj makaron, białą i zieloną fasolkę, dymkę i paprykę.

  3. Rozdrobnij ząbek czosnku. Oliwę utrzyj z octem. Dodaj czosnek oraz musztardę do smaku. Powstały sos dopraw solą oraz pieprzem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp parmezanem.

  4. Czas ok. 30 min; porcja – 520 kcal, cena 3,10 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń