Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka rybna

Sałatka rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Sałatka rybna"

Składniki

  • pół kg filetów z dorsza
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pół szklanki mąki
  • woreczek ryżu
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 świeże ogórki
  • rzodkiewka
  • 2 czerwone papryki
  • czerwona cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby pokrój w kostkę, oprósz mąką wymieszaną ze słodką papryką. Usmaż na oleju. Osącz. Ryż ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź.

  2. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Świeże ogórki pokrój na skośne plasterki, kiszone posiekaj. Jogurt wymieszaj z majonezem. Przypraw solą i pieprzem.

  3. Na talerzu ułóż warstwę ryżu, na nim kapustę, kiszone ogórki, paprykę i cebulę. Ułóż usmażone ryby, polej sosem. Na środku ustaw „choinkę” z wetkniętych na patyk do szaszłyka plastrów ogórka. Zakończ rzodkiewką. Skrop sosem.

  4. Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń