Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka śledziowo-buraczana"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 180
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 109
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 180
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 109
Składniki
Wyszoruj starannie pod bieżącą wodą buraki oraz ziemniaki. Ugotuj w mundurkach (w osobnych naczyniach) z dodatkiem soli do miękkości.
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo. Obierz, pokrój na ćwiartki. Ostudzone buraki oraz ziemniaki pozbaw łupin, pokrój w kostkę. Groszek osącz z zalewy.
Cebulę obierz i poszatkuj. Osączone korniszony pokrój w kosteczkę. Jabłko obierz, pozbaw nasion i również pokrój w kostkę. Pokrój osączone śledzie.
Koperek opłucz, po- siekaj. Połącz z oliwą i octem. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj ze składnikami sałatki. Rozłóż na talerze, ozdób jajkami.
Czas ok. 70 min; porcja – 330 kcal, cena 2 zł.
Aromatyczny olej sezamowy zmienia smak najprostszych potraw, czyniąc je oryginalnymi i wykwintnymi. Wystarczy pokroić w plasterki ugotowane buraki, skropić je olejem sezamowym oraz sokiem z cytryny, doprawić solą, posypać pestkami słonecznika i podać na stół jako warzywne carpaccio.Źródło: Świat kobiety