Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka trzy smaki na ostro"
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2506
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2528
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1378
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2506
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2528
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1378
Składniki
Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę oczyść z pestek, potnij w paski, pieczarki – w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Olej wlej na patelnię, rozgrzej, wrzuć czosnek i papryczkę. Podgrzewaj 4-5 minut na małym ogniu. Wyjmij czosnek i papryczkę, włóż boczek. Posyp przyprawami i podsmaż. Dodaj pieczarki. Gdy boczek lekko się zrumieni, a pieczarki zmiękną, zdejmij wszystko z patelni, przełóż na ręcznik papierowy.
Buraki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Włóż na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmij, osącz i podsmaż na tej samej patelni. Dołóż do pieczarek. dressingu zmiksuj.
Umyj rukolę. Wyłóż na półmisek i rozłóż przestudzony boczek z warzywami i pieczarkami. Dressing wlej do sosjerki. Podaj z sałatką.Źródło: Naj