Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka trzy smaki na ostro"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę oczyść z pestek, potnij w paski, pieczarki – w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Olej wlej na patelnię, rozgrzej, wrzuć czosnek i papryczkę. Podgrzewaj 4-5 minut na małym ogniu. Wyjmij czosnek i papryczkę, włóż boczek. Posyp przyprawami i podsmaż. Dodaj pieczarki. Gdy boczek lekko się zrumieni, a pieczarki zmiękną, zdejmij wszystko z patelni, przełóż na ręcznik papierowy.
Buraki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Włóż na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmij, osącz i podsmaż na tej samej patelni. Dołóż do pieczarek. dressingu zmiksuj.
Umyj rukolę. Wyłóż na półmisek i rozłóż przestudzony boczek z warzywami i pieczarkami. Dressing wlej do sosjerki. Podaj z sałatką.Źródło: Naj