Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z brokułami i wędzoną kaczką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Składniki
Czas (bez gotowania) ok. 15 min; porcja – 390 kcal, cena 3,80 zł
Zagotuj w garnku wodę ze sporą szczyptą soli. Wrzuć zamrożone różyczki brokułów. Gotuj 8-10 minut. Odlej na sicie. Szybko przepłucz zimną wodą, by warzywo zachowało zielony kolor. Pozostaw do osączenia i ostudzenia.
Papryki umyj, przekrój na połówki. Usuń nasiona, miąższ pok rój w cienkie paseczki. Grzybki osącz z zalewy, również drobno poszatkuj. Por oczyść, odrzuć białą końcówkę. Zieloną część drobno pokrój.
Wędzone mięso kaczki (lub kurczaka) rozdrobnij. Przygotowane umieść w misce. Dodaj podzielone na kawałki różyczki brokułów. Jajka przepiórcze wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj na twardo (2-3 minuty). Odlej, ostudź, obierz i przekrój na połówki.
Ocet utrzyj z cukrem. Dodaj sos sojowy i przeciśnięty ząbek czosnku. Wlej 4 łyżki oleju. sosu wymieszaj, dopraw do smaku solą i chili w proszku. Polej sałatkę. Ułóż jajka przepiórcze.Źródło: Świat kobiety