Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z buraczkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj. Ugotuj w osolonej wodzie razem z obranymi ze skóry burakami.
Gdy warzywa zrobią się dość miękkie, odlej wodę i ostudź. Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę. Buraki potnij w plastry. Cebulę i koperek posiekaj.
Połącz wszystkie , oprósz solą i pieprzem. Polej sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną soku z cytryny.
<strong>Czas: 40 min. 1 porcja = 190 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV