Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z cukinii"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2738
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 192
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 136
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2738
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 192
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 136
Składniki
Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż środek z nasionami i podziel je na półksiężyce.
Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na oliwie warzywa przyprawione solą oraz ziołami prowansalskimi. Pod koniec dołóż piórka cebuli, by cukinie nabrały złotego koloru.
Pomidorki pokrój na połówki, ogórki w plasterki, a mozzarellę i fetę w kostkę.
Usmażone cukinie zdejmij z ognia i ułóż na talerzach. Dorzuć pomidorki, ogórek i sery. Dopraw do smaku.
Polej sałatkę oliwą z oliwek i sosem balsamicznym. Serwuj z pieczywem.
20 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 180
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV