Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cukinii i owoców"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Cukinię umyj, odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywo w cienkie podłużne plasterki. Wrzuć je na osolony wrzątek i krótko zblanszuj. Odcedź, ostudź.
Z połówki melona wydrąż specjalną łyżeczką kulki (ewentualnie pokrój miąższ w kostkę). Gruszki wyszoruj, pokrój na cząstki, usuwając gniazda nasienne. Wrzuć je do rondelka, zalej wodą. Dodaj sok z połowy cytryny oraz 2-3 łyżki cukru. Doprowadź do wrzenia, gotuj 2-3 minuty.
Przygotowane połącz, skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzyki. Posiekane orzechy zrumień na suchej patelni. Udekoruj każdą porcję sałatki.
porcje , czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety