Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z indykiem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Składniki
Mięso opłucz, osusz i oprósz solą i pieprzem. Podsmaż z obu stron na odrobinie oliwy.
Gorący filet od razu przełóż na kawałek folii aluminiowej. Zawiń go szczelnie na 10–15 min. (mięso zaparuje i stanie się bardziej soczyste). wPosiekaj natkę i liście bazylii.
Do kubka wlej ok. 5 łyżek oliwy, wciśnij sok z cytryny i dodaj zioła. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw. Pokrój cykorię na drobne kawałki. Obierz pomarańczę i wykrój z niej fileciki (staraj się to zrobić tak, by pozostało na nich jak najmniej białych włóknistych błonek). Wyjmij mięso z folii aluminiowej i pokrój je w plastry.
Na talerzu ułóż gniazdo z rukoli. Połóż na nim kawałki mięsa i polej je ziołowym dressingiem.
Na wierzchu ułóż cykorię oraz fileciki z pomarańczy. Przystawkę oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Od razu podawaj.
na 4 porcje, : 40 min, Porcja: 170 kcal, Cena porcji: ok. 2,50 złŹródło: Naj