Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z rzepą i mozzarellą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Przelej zimną wodą i obierz. Jedno pokrój na ćwiartki. Z reszty oddziel żółtka od białek. Żółtka rozgnieć widelcem i wymieszaj z łyżeczką kurkumy. Rozłóż na płaskim talerzu i odstaw nieprzykryte na godzinę. Białka drobno posiekaj.
Majonez wymieszaj ze szczyptą kurkumy i przyprawami. 1/3 ogórka pokrój na plasterki, resztę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na dno schłodzonej miski wyłóż rzepę. Na to połóż starty ogórek. Przykryj go mozzarellą i porwaną sałatą. Następnie rozłóż białko i plasterki ogórków. Na wierzchu posyp podsuszonym żółtkiem. Majonez podaj osobno.Źródło: Naj