Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z serami i winogronami"
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Składniki
Sałaty dokładnie umyj, osusz, palcami porwij na mniejsze kawałki. Wędzony ser i cheddar pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół. Orzechy włoskie i ziemne upraż na suchej patelni.
Na talerzu najpierw ułóż sałatę, na niej kostki sera i winogrona. Całość posyp uprażonymi orzechami i pokruszonym w palcach kozim serem.
Olej, musztardę i ocet dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem. Odrobiną sosu skrop sałatkę tuż przed podaniem. Doskonałym dodatkiem do tej przekąski będzie chrupkie pieczywo.
CZAS: około 15 minutŹródło: Dobry Tydzień