Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z serem camembert"
Składniki
Ser pokrój na trójkąty. Każdy kawałek namocz najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w mieszance wykonanej z bułki tartej i rozgniecionych orzechów. Serowe trójkąty usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni i poczekaj, aż przestygną.
Jajka ugotuj na twardo. Przelej zimną wodą, obierz i pokrój w ćwiartki, tak samo jak pomidory. Oliwki potnij w plasterki. Sałatę podziel na listki, dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Porwij ją na mniejsze kawałki i ułóż na dużym półmisku. Umieść na niej pomidory, oliwki, jajka i usmażony panierowany ser.
Musztardę wymieszaj z łyżką lejącego miodu, np. akacjowego, dolej oliwę oraz ocet balsamiczny i dopraw pieprzem. wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj z bagietką.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV