Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z ziemniakami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ziemniaki obierz, większe pokrój w ćwiartki, mniejsze tylko na pół, ugotuj w osolonej wodzie. Frankfurterki i kiełbaskę chorizo pokrój w kilkucentymetrowe cząstki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż oba rodzaje kiełbasy. Wyjmij, odsącz z nadmiaru tłuszczu w ręcznik papierowy.
Na tłuszczu podsmaż ziemniaki z przeciśniętym czosnkiem i rozmarynem, uważając by się nie rozpadły, odsącz. W dużej misce połącz ziemniaki z kiełbaskami i posiekanym koperkiem.
Sałatkę możesz podawać na zimno lub na gorąco, podgrzewając ją w naczyniu żaroodpornym w temp. 180°C. Podawaj z sałatą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień