Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z migdałami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso, umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włóż do natłuszczonej brytfanny, skrop olejem, używając pędzelka posmaruj miodem, obficie posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 190°C przez ok. 50 min (jeśli trzeba, podlej bulionem lub wodą). Podaj np. na ugotowanej fasolce szparagowej z obsmażonym boczkiem.
Rada: Pieczony schab doskonale smakuje też z majerankiem. Możesz dodać go do przypraw, którymi nacierasz mięso.Źródło: Świat kobiety