Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
UDAJE SĘKACZ ALE SMAKUJE JAK ON.DOŚC POSTY W WYKONANIU.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Składniki
Zółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Dolewać roztopione przestudzpne maslo.
Dodać pbrane.zmielone migdalyi przesiane obie mąki i utrzeć.
Wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek
Forme wysmarować masłem
Na dno blaszki wlać cienką warstwe ciasta /tak by tylko przykryła dno/
Piec 5 minut w temp.180
za każdym razem gdy ciasto się upiecze na brązowo,wylać na nią kolejna warstwe.
I tak do wyczepania ciasta.