Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Selerowe dukaciki"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Składniki
Szynkę i boczek pokrój w kostkę o boku ok. 1,5 cm. Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i szczyptą soli. Odstaw. Selery obierz i umyj. Pokrój na plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Skrop je sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Natrzyj solą i pieprzem. Po 30 minutach wrzuć do wrzątku, gotuj ok. 10 minut. Wyjmij, osącz.
Łyżkę masła rozgrzej. Cebulę obierz, pokrój. Szynkę posyp mąką, wrzuć na masło, dodaj cebulę. Podsmaż, podlej wodą, wrzuć fasolkę. Duś 30 min.
Wymieszaj bułkę i sezam. Jajko roztrzep z mlekiem. Krążki selera zanurz w jajku, każdy przykryj wędliną, znowu zanurz w jajku, obtocz w sezamie z bułką. Usmaż na oleju z obu stron.
Na talerze nałóż po porcji szynki z fasolką. Na wierzchu połóż po kotlecie. Udekoruj sałatą.Źródło: Naj