Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Selerowy pasztet z pieczarkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Seler i marchewkę ugotuj w osolonej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny. Ostudź. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny.
Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podduś pieczarki, cebulę i czosnek. Ostudź.
Warzywa i pieczarki zmiel. Ser pokrój w małą kostkę, natkę posiekaj, dodaj do masy. Wbij żółtka, wsyp 4 łyżki bułki tartej.
Przypraw do smaku, wyrób.
Białka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą. Napełnij dwie formy keksowe, posmaruj olejem, posyp bułką tartą.
Piecz 60 min w 190°C.
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie