Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy deser lodowy to świetna sprawa na upalne dni. A robi się go szybko i łatwo. Polecam.
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 457
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10644
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 862
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 109
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 105
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 457
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10644
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 862
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 109
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 105
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć folią lub papierem do pieczenia. Śmietana kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją mikserem dodając cukier puder i mascarpone. Część ubitego kremu wyłożyć na dno foremki. Na krem porozkładać połówki truskawek i posypać drobno posiekaną czekoladą. Pokroić tylko połowę tabliczki. Resztę zachować na polewę. Kolejna warstwa w keksówce to znów krem. Następnie jeszcze raz połówki truskawek i i reszta posiekanej czekolady. Na wierzch pozostała część kremu. Keksówkę dać do zamrażarki na sześć-siedem godzin. Po wyjęciu polać polewą z rozpuszczonej czekolady w mleku i odrobinie masła. Na wierzch dekoracja z truskawek.