Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy deser lodowy to świetna sprawa na upalne dni. A robi się go szybko i łatwo. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2092
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2092
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć folią lub papierem do pieczenia. Śmietana kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją mikserem dodając cukier puder i mascarpone. Część ubitego kremu wyłożyć na dno foremki. Na krem porozkładać połówki truskawek i posypać drobno posiekaną czekoladą. Pokroić tylko połowę tabliczki. Resztę zachować na polewę. Kolejna warstwa w keksówce to znów krem. Następnie jeszcze raz połówki truskawek i i reszta posiekanej czekolady. Na wierzch pozostała część kremu. Keksówkę dać do zamrażarki na sześć-siedem godzin. Po wyjęciu polać polewą z rozpuszczonej czekolady w mleku i odrobinie masła. Na wierzch dekoracja z truskawek.