Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na na ciemnym cieście ucieranym. Idealny na różne okazje pięknie wygląda i prezentuje się na stole.
Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1649
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1129
Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1649
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1129
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta delikatnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym dodaj roztopione masło, ser , budyń oraz po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego.Na koniec ubij białka i delikatnie wymieszaj z masą serową. Masę serową wylej na ciasto.
Sernik piecz około 1 godziny w temperaturze 180.st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.