Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 134
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1234
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 214
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 134
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1234
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 214
Składniki
Ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto, jeśli jest za luźne dodać mąki, wysmarować dużą formę tłuszczem i wyłożyć papierem i rozwałkować ciasto, dać na foremkę.
Ser: żółtka utrzeć z cukrem , dodać dudyń , mąkę ziemmiaczaną , olej, proszek do pieczenia i ser - ucierać dodając mleko . Następnie ubić pianę z białek dodać do sera i delikatnie wymieszać . Wlać na ciasto i piec aż sie zarumieni