Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z malinami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Mąkę połącz z migdałami. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj jajka, cukier, skórkę z cytryny i proszek. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je 20 minut.
Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzeg przygotowanej formy. Gęsto ponakłuwaj go widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz ok. 15 minut. Wystudź.
Odłóż ok. 1/3 malin. Pozostałe zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Biszkopty pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z musem malinowym. Rozsmaruj na upieczonym spodzie. Przykryj serkiem waniliowym oraz odłożonymi wcześniej malinami. Przed podaniem udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj