Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z malinami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Składniki
Mąkę połącz z migdałami. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj jajka, cukier, skórkę z cytryny i proszek. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je 20 minut.
Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzeg przygotowanej formy. Gęsto ponakłuwaj go widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz ok. 15 minut. Wystudź.
Odłóż ok. 1/3 malin. Pozostałe zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Biszkopty pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z musem malinowym. Rozsmaruj na upieczonym spodzie. Przykryj serkiem waniliowym oraz odłożonymi wcześniej malinami. Przed podaniem udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj