Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi sernika, ręka w górę! Nie widzę, aby ktoś ją podnosił! :) No właśnie :) Serniki są pyszne, a najlepsze jest to, że można je przygotować na wiele sposobów. Tym razem mam dla Was serniczek pieczony w słoiku z pysznymi wiśniami. Sernik jest bez dodatku mąki, z delikatną nutą wanilii. Dodanie kwaskowych owoców dodaje tylko walorów smakowych całemu deserowi. Jest pysznie! Polecam! :)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 326
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6325
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 326
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6325
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Serek przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy przez około 3 minuty. Do masy dodajemy po jednym jajku i cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy i ziarenka z połowy laski wanilii (opcjonalnie). Całość dokładnie miksujemy. Masę serową przekładamy do słoików, kokilek lub foremek do muffinek - maksymalnie do 3/4 ich wysokości. Pieczemy przez 25-30 minut. Studzimy i podajemy z owocami. Serniczki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło (po lekkim ostudzeniu) i na zimno :)