Do góry

Desery Przepis na:

Serniczki pieczone w słoikach

Serniczki pieczone w słoikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 1358

Dodano:

Odsłon: 921

Kto nie lubi sernika, ręka w górę! Nie widzę, aby ktoś ją podnosił! :) No właśnie :) Serniki są pyszne, a najlepsze jest to, że można je przygotować na wiele sposobów. Tym razem mam dla Was serniczek pieczony w słoiku z pysznymi wiśniami. Sernik jest bez dodatku mąki, z delikatną nutą wanilii. Dodanie kwaskowych owoców dodaje tylko walorów smakowych całemu deserowi. Jest pysznie! Polecam! :)

Składniki

  • 500 g serka homogenizowanego (naturalny lub waniliowy)
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
  • owoce do podania (u mnie wiśnie)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Serniczki pieczone w słoikach

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 160°C.
    Serek przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy przez około 3 minuty.
    Do masy dodajemy po jednym jajku i cały czas miksujemy.
    Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy i ziarenka z połowy laski wanilii (opcjonalnie). Całość dokładnie miksujemy.
    Masę serową przekładamy do słoików, kokilek lub foremek do muffinek - maksymalnie do 3/4 ich wysokości.
    Pieczemy przez 25-30 minut.
    Studzimy i podajemy z owocami.

    Serniczki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło (po lekkim ostudzeniu) i na zimno :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń