Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24798
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24798
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do pucharków. Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.