Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4344
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11796
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13877
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4344
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11796
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13877
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do pucharków. Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.