Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciasto .Smakuje całej mojej rodzinie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , podzielić na pół do jednej dodać kakao.Ciasto włożyć do zamrażarki na około pół godziny
Żółtka utrzeć z cukrem,masłem i margaryną dodawać stopniowo ser,budyń i proszek do pieczenia.Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 26 na 35 wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Na tak przygotowaną blaszkę zetrzeć połowę ciasta białego na to połowę ciasta ciemnego wylać masę serową i ponownie potrzeć ciasto najpierw ciemne potem białe.
Pieć około 60 min.Ciasto można polać polewą ,dodać do masy rodzynki lub brzoskwinie jak kto lubi.
SMACZNEGO!