Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kombinowałam i się udało upiec w końcu najlepszy sernik,jest mokry i rozpływa się w ustach mniam
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1847
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 129
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 193
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1847
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 129
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 193
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem odstawić na parę minut Rozpuścić na małym ogniu margarynę, szybciej się robi gdy pokroimy w kostkę Kostkę z twarogiem zblendować lub zmielić ( żeby grudek nie było) Wyjąć dwie miskido jednej wbić 1 jajko i 4 żółtka,do drugiej 4 białka. Białka ubić i odstawić, na cedzak wrzucić rodzynki
Cukier utrzeć z jajkiem i żółtkami,wrzucić też cukier waniliowy ( można dać mniej cukru niż podane) po uzyskaniu masy jajecznej, wlać ostudzoną margarynę i miksować,wrzucić ser oraz zblendowany twaróg,na niskich obrotach połączyć z masą aż będzie gładka,wsypać łyżkę mąki pszennej oraz ziemniaczanej ( można zastąpić budyniem waniliowym lub śmietankowym) dać pół łyżeczki aromatu,ja daję zwykle na oko ;) Do wyrobionej masy powoli dodajemy wcześniej ubite białka i mieszamy,można łyżką lub niskie obroty miksera Na koniec rodzynki mieszamy
Wylewamy na blachę,ja zawsze mam papier do pieczenia wyłożony,wyrównujemy masę,żeby nie zrobiły się górki jak w karpatce :D Do nagrzanego piekarnika 170* 60minutek na termobieg, jeśli góra dół to 190* Nie wyciągać i nie otwierać piekarnika,po upieczeniu przez 15min niech jeszcze jest w nim,po tym czasie uchylić lekko drzwiczki,żeby odparowało i po godzinie nawet dwóch wyjąć, po ostudzeniu do lodówki
Polewę robię na oko 125 g margaryny rozpuszczam,czyli tyle ile zostało,wrzucam pół szklanki cukru,mieszam aż się rozpuści, wsypuję 4-5 łyżek kakao i gotuję kilka minut,po wystudzeniu nakładam łyżka na ciasto i gotowe