Desery Przepis na:
Sernik

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 186
Dodano: 04.05.2010
Odsłon: 17138
Składniki
- białka, 6
- żółtka, 6
- cukier puder, 1 szklanka + do posypania
- cukier waniliowy, 1
- masło, kostka (250G)
- ser twarogowy, 0,9 kg
- Mąka pszenna, 2 łyżki
- mąka ziemniaczana, 2 łyżki
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Utrzeć masło na puch.
-
Zmielić trzykrotnie ser.
-
Białka ubić i odstawić
-
Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
-
Do żółtek dodawać utarte na puch masło a następnie trzykrotnie zmielony ser.
-
Nie przerywając mieszkania powoli wsypywać wymieszaną mąkę ziemniaczaną i pszenną.
-
Teraz bardzo delikatnie przekładamy białka do masy i mieszamy DELIKATNIE.
-
Piec około godzinę w temp. 180C. Ważne aby nie wyjmować ciasta od razu. Niech stycznie w piekarniku około 30 min, po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić dalej .
Komentarze do przepisu (1)

Niania 18 maja 2010Zgłoś do usunięcia
niestety za wcześnie wyjęłam ciasto z piekarnika i popękało ;/0 Kto głosował? | Odpowiedz