Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
CIASTO: Z podanych składników zrobić ciasto kruche i wylepić nim spód i brzegi tortownicy.
MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z twarogiem, dodać budyń i skórkę pomarańczową, wymieszać ze sztywną pianą z białek. Masę serową wylać na ciasto; piec ok. 60 min. w temp.170st.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, posmarować zimny sernik przybrać Raffaello i posypać wiórkami czekoladowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

DomoweTorty 04 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam z synkiem i chociaż troche nam opadł to i tak wyszedł PRZEPYSZNY!!! Dziękuje za taki smaczny przepis!Na pewno jeszcze z niego skorzystam! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

joanna-kopczyk-9 26 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Wymiary formy ewentualnie średnica tortownicy ??13 Kto głosował? | Odpowiedz

mgdag 17 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
WITAM - PIEC Z TERMOOBIEGIEM CZY W OPCJI "GÓRA-DÓŁ"24 Kto głosował? | Odpowiedz

erojek 13 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Jestem pod wrażeniem bardzo efektowne ciasto i bardzo pysznie wygląda!8 Kto głosował? | Odpowiedz

kwiatuszek1704 22 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Ale smacznie wygląda ten sernik aż ślinka leci.Muszę ten przepis wypróbować.11 Kto głosował? | Odpowiedz

jutrzenka 19 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Robiłam z ricotty. opadł trochę ale w smaku pycha. A smietanka nadaje puszystosci i delikatności..1 Kto głosował? | Odpowiedz

edzia_13 13 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Ten sernik wychodzi zawsze, robię go bardzo często i jeszcze nigdy nie opadł26 Kto głosował? | Odpowiedz

polanka 10 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
A co zrobić żeby sernik za bardzo nie opadł? Twój wygląda wspaniale. Odpowiedzi: 1 ▼21 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Wygląda super!Uwielbiam serniki i muszę koniecznie zrobić z Twego przepisu:)9 Kto głosował? | Odpowiedz

edzia_13 02 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Ja robię w dużej tortownicy o średnicy 30cm0 Kto głosował? | Odpowiedz