Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27392
Polecam, pychota.
Odsłon: 274
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 146
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27392
Polecam, pychota.
Odsłon: 274
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 146
Składniki
CIASTO: Z podanych składników zrobić ciasto kruche i wylepić nim spód i brzegi tortownicy.
MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z twarogiem, dodać budyń i skórkę pomarańczową, wymieszać ze sztywną pianą z białek. Masę serową wylać na ciasto; piec ok. 60 min. w temp.170st.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, posmarować zimny sernik przybrać Raffaello i posypać wiórkami czekoladowymi.