Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, wilgotny, kremowy – to sernik z twarogu, mascarpone i ricotty. Przepyszny :)
Najpierw przygotowuję spód sernika:
Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego piasku. Jeśli widzicie jeszcze w rondelku masło, dodajcie więcej ciasteczek. Następnie do ciasteczek dodaję masę kajmakową i całość dokładnie mieszam.
Spód wykładam na blaszkę (30 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki.
W tym czasie przygotowuję masę serową.
Śmietankę ubijam i odstawiam. Jajka i cukier ubijam mikserem. Następnie zmniejszam do minimum obroty miksera i dodaję stopniowo wszystkie sery, cukier waniliowy, a na koniec mąkę ziemniaczaną.
Wyłączam mikser i dodaję ubitą śmietankę. Mieszam delikatnie łopatką. Na koniec dodaję migdały i ponownie delikatnie mieszam.
Sernik wylewam na kajmakowy spód i wstawiam ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 65 minut.
Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego :)
Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika! Jest to ciasto, które zawsze dobrze sm...
Odsłon: 40318
Moja ulubiona wersja sernika :) Takie 100% sernika w serniku :P
Odsłon: 30818
Przepis na sernik na kakaowym spodzie wraz z filmem.
Odsłon: 19837
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1826
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 158
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 235
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4513
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1826
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 158
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 235
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4513
Składniki
Najpierw przygotowuję spód sernika: Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego piasku. Jeśli widzicie jeszcze w rondelku masło, dodajcie więcej ciasteczek. Następnie do ciasteczek dodaję masę kajmakową i całość dokładnie mieszam. Spód wykładam na blaszkę (30 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję masę serową.
Śmietankę ubijam i odstawiam. Jajka i cukier ubijam mikserem. Następnie zmniejszam do minimum obroty miksera i dodaję stopniowo wszystkie sery, cukier waniliowy, a na koniec mąkę ziemniaczaną. Wyłączam mikser i dodaję ubitą śmietankę. Mieszam delikatnie łopatką. Na koniec dodaję migdały i ponownie delikatnie mieszam. Sernik wylewam na kajmakowy spód i wstawiam ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 65 minut. Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik jagodowy
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Desery
EKSPRESOWE ROGALIKI Z 4 SKŁADNIKÓW
Desery
Mus truskawkowy
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy z dwoma warstwami jest jednym z najbardziej orzeźwiających i...
Odsłon: 1491
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki...
Odsłon: 149