Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto zaczerpnęłam z programu Gordona Ramsaya. Podobno zawsze wychodzi – postanowiłam to sprawdzić. Przepis jednak uprościłam – sernik nie ma spodu. Przepis prosty i szybki, a do tego bardzo smaczny.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
W małej misce roztrzepujemy lekko jajka.
W większej misce ucieramy mikserem ser i cukier puder, aż uzyskamy kremową konsystencję. Wtedy, powoli, do sera dodajemy jajka. Następnie, ciągle mieszając mikserem dodajemy mąkę. Mieszamy wszystkie składniki na jednolita masę. Następnie dodajemy skórkę cytrynowa i wrzucamy owoce.
Ciasto przekładamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem. Przed włożeniem do piekarnika formę kilka razy lekko uderzamy o stół – ciasto opadnie na dno, odpowietrzy się, a agrest wyjdzie na wierzch.
Sernik pieczemy około godziny w 180st.
W swoim przepisie Gordon używa świeżych malin. Ja wykorzystałam mrożony agrest, który parę miesięcy temu posłużył mi do przygotowania nalewki agrestowej ;) W zasadzie można użyć dowolnych, drobnych owoców.