Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto zaczerpnęłam z programu Gordona Ramsaya. Podobno zawsze wychodzi – postanowiłam to sprawdzić. Przepis jednak uprościłam – sernik nie ma spodu. Przepis prosty i szybki, a do tego bardzo smaczny.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4286
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4286
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74340
Składniki
W małej misce roztrzepujemy lekko jajka.
W większej misce ucieramy mikserem ser i cukier puder, aż uzyskamy kremową konsystencję. Wtedy, powoli, do sera dodajemy jajka. Następnie, ciągle mieszając mikserem dodajemy mąkę. Mieszamy wszystkie składniki na jednolita masę. Następnie dodajemy skórkę cytrynowa i wrzucamy owoce.
Ciasto przekładamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem. Przed włożeniem do piekarnika formę kilka razy lekko uderzamy o stół – ciasto opadnie na dno, odpowietrzy się, a agrest wyjdzie na wierzch.
Sernik pieczemy około godziny w 180st.
W swoim przepisie Gordon używa świeżych malin. Ja wykorzystałam mrożony agrest, który parę miesięcy temu posłużył mi do przygotowania nalewki agrestowej ;) W zasadzie można użyć dowolnych, drobnych owoców.