Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik biało-czarny"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Suche wymieszaj. Dodaj rozdrobioną margarynę lub masło, jajko i żółtko, wyrób. Ciasto podziel na 2 części. Jedną włóż do lodówki na 30 minut. Druga połówkę ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 170°C
Ser zmiel 2 razy. Białka ubij. Resztę składników zmiksuj z serem. Dodaj pianę. Wylej na spód ciasta, resztę ciasta zetrzyj na tarce. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień