Do góry

Desery Przepis na:

Sernik biało-czarny

Sernik biało-czarny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Sernik biało-czarny"

Składniki

  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • jajko
  • sól
  • żółtko
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa:
  • 5 jajek
  • 1 kg sera białego
  • 1 szklanka cukru
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • aromat
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suche wymieszaj. Dodaj rozdrobioną margarynę lub masło, jajko i żółtko, wyrób. Ciasto podziel na 2 części. Jedną włóż do lodówki na 30 minut. Druga połówkę ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 170°C

  2. Ser zmiel 2 razy. Białka ubij. Resztę składników zmiksuj z serem. Dodaj pianę. Wylej na spód ciasta, resztę ciasta zetrzyj na tarce. Piecz godzinę w temp. 170°C.

  3. Czas: około 2 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń