Do góry

Desery Przepis na:

Sernik borówkowo-winogronowy.

Sernik borówkowo-winogronowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1031 Ocena: 21429

Dodano:

Odsłon: 739

Orzeźwiające ciasto bez pieczenia.

Składniki

  • 4 op.serków homo
  • 500g borówka amerykańska
  • 700g winogron
  • 5 jajek,4 łyżki cukru ,5 łyżek mąki tortowej ,1/2 łyżeczki pr.do piecznia
  • 2 galaretki owoce leśne na 1 szkl.wrzątku
  • 2 galaretki pomarańczowe na 800ml wrzątku
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik borówkowo-winogronowy.

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 5 jajek i wystudzić.
    Serki przełożyć do miski,dodać wystudzone 2 galaretki rozpuszczone w szklance wrzątku.
    Zmiksować ,wsypać borówki i delikatnie wymieszać.
    Serek wyłożyć na biszkopt.

  2. Masę serową dać do lodówwki by stężała.
    Na masę wyłożyć połówki winogron.

    Galaretki pomarańcowe,mogą być inne rozpuścić w 800ml wrzątku i zostawić do lekkiego steżenia.

  3. Kiedy galaretka jest prawie stężała wylać na winogrona i dać do lodówki.


  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń