Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12504
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12504
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Składniki
Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody).
Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.