Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Składniki
Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody).
Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.