Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, mało skomplikowany, idealny dla tych, którzy rozpoczynają sernikową przygodę. Odporny na brak mąki ziemniaczanej, toleruje budyń znakomicie. W smaku aksamitny, dodatkowo schłodzony wydaje się wprost idealny jako majowy deser.
* 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie
* 5 jajek
* 6 łyżek budyniu ( 3ł śmietankowego, 3 ł czekoladowego)
* 160 g cukru
* 200 g czekolady gorzkiej
* 100 g wiórków kokosowych + 1 łyżka do dekoracji
* 200 ml śmietany kremówki
* 3-4 łyżki likieru kokosowego
1. 100 ml śmietanki kremówki + łyżka cukru = zagotować
2. zagotowana kremówka + wiórki kokosowe + likier = wymieszać, odstawić na 30 min, by wiórki naciągnęły śmietanką i likierem
3. piekarnik = 180 stopni (nagrzewamy)
4. jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej
5. 0,5 kg twarogu + 80 g cukru + budyń śmietankowy + 3 jajka = ucieramy, następnie dzielimy na dwie części masę serową i do jednej dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy, a do drugiej wiórki kokosowe
6. 0,5 kg twarogu + 80 g + budyń czekoladowy + 2 jajka = ucieramy
7. wykładanie do tortownicy:
masa serowo- czekoladowa
masa serowo- kokosowa
masa serowo- budyniowa
8. pieczemy 50-60' / 180 stopni (w oryginale zalecana jest kąpiel parowa, ale pociesze leniuszki, że i bez pary się upiecze, przetestowałam)
9. sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia
(dlatego najlepiej zrobić go wieczorem, a rano przygotować ganache, a następnie schłodzić przez kilka godzin i można już go podawać gościom)
10. gdy sernik jest już wystudzony przygotuj ganache: zagotuj pozostała część śmietanki, zdejmij z ognia + połamana na kostki tabliczka czekolady = energicznie mieszaj
11. ganache rozprowadź po serniku, posyp wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki na kilka godzin
GOTOWE!
Niepowtarzalny sernik z twarogu i puree buraczanego z kokosową bitą śmietaną.
Odsłon: 668
Sernik jest pyszny! No i zawsze się udaje :)
Odsłon: 9758
Kocham smak mango i kokosa, które razem stanowią niebiański duet kulinarny. P...
Odsłon: 15342
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 203
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6566
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 203
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6566
Składniki
* 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie * 5 jajek * 6 łyżek budyniu ( 3ł śmietankowego, 3 ł czekoladowego) * 160 g cukru * 200 g czekolady gorzkiej * 100 g wiórków kokosowych + 1 łyżka do dekoracji * 200 ml śmietany kremówki * 3-4 łyżki likieru kokosowego 1. 100 ml śmietanki kremówki + łyżka cukru = zagotować 2. zagotowana kremówka + wiórki kokosowe + likier = wymieszać, odstawić na 30 min, by wiórki naciągnęły śmietanką i likierem 3. piekarnik = 180 stopni (nagrzewamy) 4. jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej 5. 0,5 kg twarogu + 80 g cukru + budyń śmietankowy + 3 jajka = ucieramy, następnie dzielimy na dwie części masę serową i do jednej dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy, a do drugiej wiórki kokosowe 6. 0,5 kg twarogu + 80 g + budyń czekoladowy + 2 jajka = ucieramy 7. wykładanie do tortownicy: masa serowo- czekoladowa masa serowo- kokosowa masa serowo- budyniowa 8. pieczemy 50-60' / 180 stopni (w oryginale zalecana jest kąpiel parowa, ale pociesze leniuszki, że i bez pary się upiecze, przetestowałam) 9. sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia (dlatego najlepiej zrobić go wieczorem, a rano przygotować ganache, a następnie schłodzić przez kilka godzin i można już go podawać gościom) 10. gdy sernik jest już wystudzony przygotuj ganache: zagotuj pozostała część śmietanki, zdejmij z ognia + połamana na kostki tabliczka czekolady = energicznie mieszaj 11. ganache rozprowadź po serniku, posyp wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki na kilka godzin GOTOWE!
Przepisy Desery
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 2
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 999