Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z prawdziwą gorzką 90% czekoladą. Jest mocno czekoladowy, aksamitny i delikatny. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na kawałek kalorycznego deseru. Uwielbiam go! Pyszny, nie jest za słodki dzięki gorzkiej czekoladzie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419394
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419394
Składniki
Herbatniki wykładam na blaszkę (20x30cm). 1 ½ tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło wraz z cukrem ucieramy na puszystą masę. Kolejno dodajemy po jednym jaju do momentu połączenia się z masą. Następnie po łyżce dodajemy ser, potem mąkę ziemniaczaną, a na końcu roztopioną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników i dodajemy pokrojoną ½ tabliczki czekolady.
Masę serową wylewam na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce. Gdy będzie już zimny, polać roztopioną czekoladą.