Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki i aromaty sernika oraz ciasta czekoladowego w jednym.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21710
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 335
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21710
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 335
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, 4 łyżeczki kakao, 3/4 szklanki cukru oraz jogurt siekać tak długo, aż się połączą,ale nie zbiją w jedną masę. Powstałe ciasto powinno być łatwe do pokruszenia.
Tortownicę o średnicy około 26 cm natłuścić i oprószyć mąką. Do tak przygotowanej formy wsypać połowę ciasta i równomiernie rozprowadzić na dnie.
Ser wymieszać ze szklanką cukru, jajkami, budyniem w proszku oraz 2 łyżeczkami kakao i wlać do formy na warstwę ciasta.
Drugą połową ciasta posypać wierzch masy serowej.
Sernik piec przez 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Po wyjęciu z piekarnika oddzielić nożem sernik od boku tortownicy i upuścić całość z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i tym samym zapobiec zbytniemu opadnięciu sernika.
Sernik najbardziej smakuje dobrze schłodzony w lodówce.