Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2737
Dodano: 17.10.2016
Odsłon: 3664
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Dynię obrać i pokroić na małe kawałki. Ugotować na parze (ok. 20 minut), ostudzić, następnie zmiksować na gładką masę. Odważyć 500g (można nawet trochę więcej) puree.
Masło rozpuścić. Ciastka pokruszyć i połączyć z masłem. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Na dnie piekarnika postawić naczynie żaroodporne z gorącą wodą.
Twaróg, śmietanę, puree, cukier, jajka i budyń zmiksować, krótko, tylko do połączenia składników. Wrzucić garść migdałów i wymieszać. Wylać na przygotowany spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 70 minut.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Po 70 minutach pieczenia wysunąć sernik i posmarować go polewą. Naczynie z wodą można już wyjąć. Piec kolejne 10 minut.
Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki. Po kilku godzinach albo na drugi dzień obsypać brzegi resztą migdałów.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bellamozzarella 17 października 2016Zgłoś do usunięcia
Pychaaaaa musi być ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz